Webshop + magazijn + boekhouding in één pakket?

Perfect mogelijk met Odoo!

         Veel bedrijven denken er aan om een webshop op te starten en zo het e-commerce verhaal in te duiken. Hiervoor zijn veel oplossingen mogelijk. Maar als je als ondernemer even uitzoomt, dan zie je waar de problemen zitten.


         Beschikbaarheid van voorraad

         Als er geen integratie is tussen de webshop en software die de voorraad bijhoudt, dan kan je aan de klant geen accurate info geven wanneer iets kan geleverd worden. Niets is zo vervelend als een webshop die aangeeft bepaalde artikelen te verkopen, maar dat achteraf blijkt dat die niet direct uit voorraad kunnen geleverd worden.

         Als er naast de webshop ook nog andere verkoopkanalen zijn zoals een winkel of  klassieke verkoop via verkooporders, dan wordt de opvolging van de voorraad nog moeilijker.          Beheer van artikelgegevens

         De kern van elke webshop zijn de artikelen die verkocht worden. En waarom gaan kopers op zoek naar artikelen via een webshop? Omdat de keuze heel uitgebreid is! Dat wil zeggen dat er letterlijk honderden, duizenden artikelen ingebracht moeten worden. Voor een opstart van een webshop kan dit meestal gebeuren via een eenmalige upload van het artikelbestand. Maar hoe pak je dit nadien aan? Hoe zorg je er voor dat elke aanpassing, elk nieuw artikel op een correcte manier op de webshop terecht komt?

         Dit beheer is niet gemakkelijk als je werkt met verschillende software tools naast elkaar. 

         Is elke klant overal gelijk?

         Als een klant besteld op uw webshop of diezelfde klant besteld via de telefoon, loopt het verkoopproces en de afhandeling dan gelijk? Verstuur je dezelfde facturen? Kan je direct een overzicht krijgen van alle orders van éénzelfde klant? En als een klant inlogt op de webshop, kan hij dan al zijn orders zien, onafhankelijk hoe deze zijn doorgegeven? 

         Als het antwoord op één van deze vragen "neen" is, dan zit de informatie verspreid en gebruikt uw bedrijf verschillende processen. En dit hoeft eigenlijk niet zo te zijn. De klant wil op eenzelfde manier benaderd en geholpen worden, op welke manier de bestelling in uw bedrijf is toegekomen.

         Hoe los je dit op?


         Er zijn twee mogelijkheden: ofwel bouw je een zware interface tussen de webshop en het administratief systeem. Hierbij moeten gegevens van klanten, artikelen, voorraad en orders op een real-time basis kunnen uitgewisseld worden tussen beide systemen. 

         Maar een interface is geen standaardoplossing. Dit zal geld en tijd kosten. En elke aanpassing in één van de twee softwarepakketten zal gevolgen hebben voor deze interface.         Odoo, één platform, oneindig veel mogelijkheden

         De tweede mogelijkheid is het uitwerken van een webshop in Odoo. Hierbij maak je gebruik van een heel flexibele en gebruiksvriendelijke tool.  

         De webshop

         Met Odoo haal je een moderne webshop in huis die niet moet onderdoen voor andere software

         Odoo tekst en afbeelding blok
         Odoo afbeelding en tekstblok

         Artikellijst

         Alle artikelen staan in één centrale lijst, of je ze nu aanbiedt in de webshop of niet. Dat wil zeggen dat prijzen, beschrijvingen, foto's en dergelijke uniform kunnen beheerd worden.

         Publiceren is zo gemakkelijk

         Met één druk op de knop plaats je een artikel in uw shop. De voorraadsituatie is direct inzichtelijk voor iedereen. 

         Odoo tekst en afbeelding blok
         Odoo afbeelding en tekstblok

         Eén centrale administratie

         De verkopen via de webshop of via de reguliere kanalen lopen via dezelfde administratie. Uw boekhouding is op die manier mooi aangesloten op al uw verschillende verkoopkanalen. 

         Dringend nood aan een geïntegreerde webshop?

         Wil je Odoo eens uitproberen?

         Schrijf een reactie

         U moet zijn ingelogd om een opmerking te plaatsen.