Is die analysetijd nu echt wel nodig?

Het belang van een goede analyse bij een ERP project

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

Bij de opstart van een project besteden wij altijd voldoende tijd in de analyse van een nieuw bedrijf. Op het eerste zicht lijkt dit een zware post te zijn in het totale projectbudget, maar deze fase heeft echt zijn plaats in het volledige project.

Het doel van de analyse

Voor je een analyse begint, is het goed de verschillende doelen van een analyse voor ogen te hebben:

  • we willen uw bedrijf leren kennen. Het is voor u een dagelijkse evidentie, maar voor onze mensen is het een eerste kennismaking met u, met uw personeel, met uw manier van werken en uw producten

  • we leggen de scope vast: wat gaan we nu juist doen? En vooral: wat gaan we niet doen? Het creëren van de juiste verwachtingen zorgt er voor dat de beide betrokken partijen op dezelfde manier naar het project kijken.

  • het bepalen van eventueel maatwerk en het bepalen van prioriteiten in het uitvoeren van deze aanpassingen

Hoe gaat een analyse in zijn werk?

Een analyse wordt uitgevoerd aan de hand van workshops. Deze zorgen er voor dat we met de nodige focus een bepaald onderwerp kunnen bespreken. Hiervoor is op voorhand een agenda vastgelegd zodat iedereen zich kan voorbereiden. De voorbereiding bestaat meestal uit het verzamelen van informatie en documenten over het onderwerp van de workshop.

Tijdens deze meeting tekenen we bedrijfsprocessen uit. Of anders uitgelegd: we leggen vast hoe u werkt in uw bedrijf. Daarbij stellen we veel vragen en gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen.

Welk resultaat mag je verwachten?

Na een analyse mag je als bedrijf een duidelijk resultaat verwachten. Wat leveren wij op?

  • een beschrijving van de besproken bedrijfsprocessen

  • een overzicht van alle bedrijfsprocessen samengevat in 1 globale flowchart

  • een oplijsting van de gedetecteerde maatwerken, inclusief een aanduiding van er noodzakelijk is en wat nice-to-have Op zoek naar een goed ERP pakket? 

Dan is het hoog tijd voor Odoo

Schrijf een reactie

U moet zijn ingelogd om een opmerking te plaatsen.